Update na persconferentie 14 september

Alles over Vivarium 2021 - helaas is het afgelast deze keer.
Gesloten
Gebruikersavatar
Pim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3117
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 16:02

Update na persconferentie 14 september

Bericht door Pim »

Een update van de organisatie van Vivarium:

Vivarium 2021: 27 en 28 november

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond (14 september) werden de versoepelingen in de coronamaatregelen per 25 september bevestigd. Het geweldige nieuws is dat deze ons voldoende houvast en mogelijkheden bieden om Vivarium 2021 definitief door te laten gaan!

Daarmee kunnen wij vanaf nu weer vol hernieuwde energie de voorbereidingen verder gaan oppakken om er weer een onvergetelijke editie van te maken.

Een belangrijke kanttekening is dat de vanaf 25 september geldende maatregelen nog wel voor enige beperkingen gaan zorgen. In het aller gunstigste geval zal rond 1 november besloten worden dat ook deze beperkingen worden opgeheven. Dit is echter nog zo onzeker dat wij in onze voorbereidingen nu wel moeten uitgaan van de maatregelen zoals deze vanaf 25 september gelden.

Als de resterende beperkingen nog voor Vivarium worden opgeheven, dan gaan wij die uiteraard ook los laten en vieren wij ons feest met jullie allemaal weer als vanouds.

Bovenstaande heeft, helaas, ook een aantal gevolgen voor jullie als bezoekers waar we jullie nu toch direct op willen wijzen.

1. Maximum aantal bezoekers.
Wij gaan vooralsnog uit van een maximum toegestaan bezoekersaantal van 5.000 per dag, wat grofweg neerkomt op 75% van de maximale halcapaciteit. Dat is minder dan het werkelijk aantal bezoekers tijdens de laatste editie in 2019, toen wij bijna 12.500 bezoekers in totaal mochten verwelkomen. Daarmee is er het risico dat we de tickets voor een bepaalde dag uitverkopen.

Vooralsnog verwachten wij ook kaarten aan de dagkassa te kunnen verkopen. Het kan dan echter ook voor komen dat je moet wachten tot je naar binnen kunt tot er voldoende mensen de hal weer verlaten hebben.

Wil je dus met zekerheid weten dat je op de door jouw gewenste dag Vivarium kunt bezoeken, dan is online je kaartje kopen de slimste optie. De voorverkoop is al gestart, je kunt je toegangskaarten hier bestellen: https://www.vivariumbeurs.nl/tickets

Zoals gezegd: als de coronaregels het eind november toelaten, dan zullen wij dit maximum aantal bezoekers maar al te graag los laten.

2. Corona toegangspas
Volgens de regels die per 25 september ingaan zal voor Vivarium een coronatoegangsbewijs nodig zijn. Dit geldt voor bezoekers, maar ook voor onze standhouders en zelfs onze vrijwilligers. Dit bewijs krijg je als je volledig gevaccineerd bent, je corona hebt gehad en weer beter bent of je een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud. Het coronatoegangsbewijs zal gescand worden voor de ingang.

Wij zitten hier, zoals alle organisatoren, niet om te springen en worden hier ook niet blij van. Maar het is alles overwegend voor ons geen reden om Vivarium 2021 geen doorgang te laten vinden. Onze visie is om ondanks alle maatregelen ons feest zo gewoon mogelijk te kunnen vieren.

Ook hier geldt: als het beleid ten tijde van Vivarium toegang zonder toegangspas weer mogelijk maakt, dan schrappen wij dit ook direct.

Tot slot:
Nog los van alle Corona ellende van de afgelopen 1,5 jaar, zijn wij na het niet doorgaan van Vivarium 2020 heel erg toe aan de editie van dit jaar. Een online editie was eenmalig leuk, maar wij zijn vooral heel blij dat we nu iedereen weer live mogen zien genieten van wat voor moois Vivarium allemaal samen brengt. Tegelijkertijd zijn de maatregelen niet onze keuze, maar zouden wij zonder die maatregelen ook dit jaar geen Vivarium hebben. Daarom is de keuze van ons om met deze maatregelen ons feest te vieren.

Daarbij respecteren wij ieders keuzevrijheid om niet aan de eis van een coronapas te voldoen en daarmee een jaar over te slaan. Maar die keuzevrijheid mag niet ten koste gaan van Vivarium 2021 en alle mensen die met ons er voor kiezen zich aan de maatregelen te conformeren en te kijken wat wél kan en mag.

Voor dit jaar hopen wij dat zoveel mogelijk mensen Vivarium 2021 met ons meevieren alsof er geen Vivarium 2020 is geweest. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Gesloten