Insecten op Vivarium 2015

Alles over Vivarium 2015, waar het forum weer staat met een stand!
Gesloten
Gebruikersavatar
Hansje Pansje
Protaetia speciosissima
Berichten: 3764
Lid geworden op: za 28 nov 2009, 17:56

Insecten op Vivarium 2015

Bericht door Hansje Pansje »

Kom jij dit jaar ook als bezoeker of standhouder ? Lees hier meer...

VIVARIUM

Ook dit jaar wordt de Vivarium beurs weer gehouden in de Beursfabriek (voorheen Home Boxx) in Nieuwegein. Vivarium is een 2 daagse, hoogwaardige beurs op het gebied van de vivariumhobby (aquarium, insectarium, formicarium, paludarium, riparium en terrarium). De beurs is ruim en mooi van opzet met zowel luxe uniforme standbouw als gewone tafels waarbij er veel aandacht is voor de beleving voor de bezoeker. Naast de vele prachtig ingerichte vivariums en vele stands zijn er lezingen, wedstrijden, workshops en andere activiteiten. Neem gerust eens een kijkje op de website http://www.vivariumbeurs.nl

INSECTENHOBBY

Tot op heden was er in Nederland geen specifieke insectenbeurs, ondanks er toch veel insectenhobbyisten zijn. In onze ambitie om een dergelijke beurs in Nederland op te zetten bood de Vivarium organisatie ons de reikende hand! Voor de aankomende Vivarium beurs op 21 en 22 november 2015 is er weer beursruimte gereserveerd die specifiek voor de insectenhobby is bestemd. Hier kunnen alle particulieren, hobbykwekers, verenigingen en winkeliers hun producten aanbieden, de vereniging of fora promoten en hun hobby bekendheid geven.

Omdat de prijzen voor een dergelijke beurs voor de hobbyist vaak te hoog zijn en de insectenhobby een wat minder groot publiek heeft mogen we nu tegen een speciaal gereduceerd tarief tafels aanbieden zodat het ook voor deze aanbieders aantrekkelijk is om op een evenement als Vivarium te staan. Ook op insecten gerichte winkeliers kunnen van dit gereduceerd bedrag gebruik maken om zich op de beurs te introduceren. Waar er normaal geen centrale plek voor de opkomende hobby van het houden van insecten is, is dit dus de uitgelezen kans om de insecten op de kaart te zetten en hopelijk een jaarlijks terugkerend eigen plek in de beurswereld te geven. Naast insecten zoals kevers, (bid)sprinkhanen, kakkerlakken, vlinders, mieren, termieten, wandelende takken/bladeren zijn ook slakken en miljoenpoten van harte welkom. Heb of ken je een hobby in een diersoort die grenst aan de insecten maar die hier niet staat beschreven, stuur dan gerust even een mailtje ter info. Wellicht zijn er nog meer bijzondere hobbydieren waar wij geen weet van hebben maar kunnen wij ze toch aan de beurs toevoegen.

De organisatoren van de Vivarium beurs hebben ons gevraagd het insectengedeelte te organiseren. Het reserveren van een tafel op en/of informatie over het insectengedeelte gaat dan ook via het team van het Coleoptera Forum. De gereduceerde tafelprijzen zijn ook alleen via deze weg te verkrijgen.

Tarief per tafel 160x80 inclusief stroom:
1 dag € 20
2 dagen € 30

Wat kun je verwachten? Heel veel enthousiaste bezoekers die alles over de dieren en de hobby willen weten en soms vragen of ze ermee op de foto mogen gaan. Heel veel enthousiaste standhouders die het publiek al het moois tonen dat de hobby te bieden heeft. De laatste editie in 2014 mocht het evenement 7.680 betalende bezoekers begroeten (gasten, relaties en iedereen onder de 6 jaar niet eens mee gerekend).

Wat wordt er van jou als standhouder verwacht? Gezonde dieren, goed advies/uitleg geven over de verzorging van de aangeschafte dieren, een hoop enthousiasme en kwaliteit boven kwantiteit.

Voor meer informatie over de Vivarium beurs http://www.vivariumbeurs.nl

Reserveringen en info insectenstand op Vivarium : vivarium@coleoptera-forum.nl

Wij hopen dat de insectenliefhebbers deze kans aangrijpen zodat de insecten een terugkerend en vanzelfsprekend begrip op de beurs kunnen worden.

Met vriendelijke groeten,
Coleoptera-Forum
Gesloten