Pagina 1 van 2

het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: ma 27 okt 2014, 23:59
door ekster
Hoe werkt het uitzetten van roofmijten in kever en larven bakken, welke methode raden jullie mij aan

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: di 28 okt 2014, 07:33
door Hansje Pansje
De roofmijt kun je gemakkelijk uitzetten in je terrarium door kleine hoopjes mijt en het substraat waarin ze geleverd worden in de hoeken van je terrarium en of larven bakken te deponeren. Het beste kun je zo'n hoopje dan nog een beetje afdekken met bijv een stukje eierdoos (net als vaak in krekelbakjes zit) erover te leggen zodat de lamp niet gelijk de beestjes /eitjes verdroogd. En dan is het wachten en moeten de roofmijt hun werk gaan doen. Als je ze gaat uitzetten dan zou ik de bakken waar enkel larven en geen eitjes meer in zitten eerst verschonen. Even de larven afborstelen mochten ze erop zitten en terug in de schone bak. Omdat het microbiologische evenwicht verstoord is na de verschoning, heb je kans dat het beter opbouwt / hersteld als er gelijk wat van die rovers aanwezig zijn.

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: di 28 okt 2014, 11:05
door bas
Als je de roofmijt wilt uitzetten om van de mijten(eitjes) af te komen die op je larven zitten, zou je eerst kunnen overwegen om de geïnfecteerde larven een paar dagen in een bak met droog substraat te zetten. Gewoon een bakje met enkel droge bladeren of gemalen witrot hout en na een dag of 3 zijn ze mijtvrij. In de tussentijd kun je dan je substraat vervangen en de schone mijten weer in hun gewone bak zetten. Dat werkt bij mij altijd goed.

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: wo 29 okt 2014, 09:42
door ewoud
Met het terugzetten van de schone mijten los je het probleem niet op :D. Flauw ben ik.....

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: wo 29 okt 2014, 12:00
door Hansje Pansje
Ha ha :lol: U is scherp !

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: wo 29 okt 2014, 12:02
door bas
Pfff, ik zal nog eens wat typen ;)

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: wo 29 okt 2014, 13:16
door ewoud
bas schreef:Pfff, ik zal nog eens wat typen ;)
Dat moet je doen Bas. Hebben we nog eens wat te lachen. Oioioi, wrijf ik het er nog in ook :oops:. Maar je oplossing is wel goed, daar gaat het natuurlijk om!

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: ma 03 nov 2014, 22:35
door ekster
heb ze het voorbije weekend uitgezet, denk dat het wel zal werken, heb een goede hoeveelheid per bak kunnen doen, dat komt wel goed

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: di 04 nov 2014, 22:30
door Arnwald
Zetten jullie enkel roofmijten uit als er mijten zijn of ook als routine om alles zeker onder controle te houden?

Re: het uitzetten van roofmijten

Geplaatst: wo 05 nov 2014, 11:55
door ewoud
Persoonlijk zet ik nooit roofmijten uit. Ik heb nu en dan wel last van wat mijt, maar als de vochtigheid in de bakken niet al te hoog is, zal het niet snel heel erg uit de hand lopen met de aantallen mijten (is mijn ervaring). Dan is uitzetten van roofmijt niet nodig. Mocht het aantal mijten wel echt vervelend worden, dan vervang ik het gehele substraat en zet ik de larven een paar uurtjes in behoorlijk droog substraat. Dan even lichtjes afborstelen en klaar, wat Bas ook schreef dus.