Pagina 1 van 1

Logboek van een beginnende kweker..

Geplaatst: Wo 04 Okt 2017, 13:43
door Saskia1982
Ik ben nog vrij nieuw in het houden en kweken van kevers, dus hier wil ik wat van de resultaten delen.

De 21 Mecynorrhina torquata ugandensis larven doen het prima en zijn nog steeds L2.

De Cyprolais Hornimani imago's eten heel veel en zijn heerlijk actief, uiteraard heb ik ze nog maar net dus nog geen kweek resultaten..

De Pachnoda marginata peregrina en Chlorocala africana africana zaten tot een paar dagen geleden nog samen, wat betekend dat de nakweek nu nog gemengd is..
Stand tot nu toe:
27 larven gevonden in alle verschillende stadia en 3 coconnen.
Over een maand zal ik de bak waar ze samen in zaten nog eens zeer uitgebreid doorzoeken, alles wat er dan gevonden word kan nog van beide soorten afkomstig zijn. Daarna kan ik alles netjes op naam in larvenbakken doen.

Re: Logboek van een beginnende kweker..

Geplaatst: Wo 04 Okt 2017, 17:18
door Arnwald
Als je soorten samenhoud is het inderdaad problematisch om larven op naam te brengen, zeker bij 2 kleine gouden torren. Mijn ervaring met soorten samenzetten is ook dat ik uiteindelijk maar van een soort larven had. Was misschien door andere redenen en heb het ook enkel in het begin gedaan. Maar zou wel kunnen dat er sterke competitie optreedt.

Re: Logboek van een beginnende kweker..

Geplaatst: Wo 04 Okt 2017, 18:10
door Saskia1982
Hier is het simpelweg begonnen met een terrarium van mijn dochter met daarin dus die twee soorten. Op een gegeven moment is de knop om gegaan en zijn we heel serieus de kevers gaan houden..
De larven zijn wel van beide soorten, aangezien er duidelijk 5 verschillende groottes zijn. Voorlopig hou ik toch nog alles zelf, dus het is gelukkig geen probleem dat deze larven en die van de komende maand nog van beide soorten kunnen zijn.
Op zich zie je duidelijk verschil tussen de larven, dus mocht het noodzaak worden dan kunnen ze altijd nog uit elkaar.. Voor nu zijn het er toch niet veel dus zo lang er geen larven verdwijnen laat ik ze gewoon samen tot ik straks alleen nog larven van één soort per bak vind.