Pagina 1 van 1

Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: vr 17 jun 2016, 14:29
door thanh2468
De 6 trypoxulus larven die ik een tijdje terug gekocht heb, zijn allemaal volwassen geworden. De verhouding is 4 mannetjes en 2 vrouwtjes. Hopelijk heb ik spoedig nakweek.

Zoals op de foto te zien, hadden de vrouwtjes hun cocons tegen elkaar aan gebouwd.

Re: Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: vr 17 jun 2016, 14:32
door thanh2468
In de grote stukken hout die ik er 2 maanden geleden in gezet heb om in te verpoppen zijn duidelijk knabbelsporen te zien. Toch zijn alle kevers in het substraat verpopt ipv in het hout.

Re: Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: vr 17 jun 2016, 15:11
door thanh2468
Zou ik na toevoeging van extra witrot hout dit substraat kunnen laten liggen voor de eileg? Er bevinden zich nagenoeg geen uitwerpselen in omdat het 2 maanden geleden werd vervangen en de larven meteen daarna zijn verpopt.

Re: Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: vr 17 jun 2016, 15:19
door bas
Allereerst gefeliciteerd met de mooie uitkomsten! Met twee dames zul je met wat geluk genoeg nakweek krijgen om de kweek mee voort te zetten.

Het lijkt mij geen enkel probleem om het substraat her te gebruiken voor de ei-afzet.Zelfs al zouden er meer uitwerpselen inzitten dan zou dat niet zo'n probleem zijn. Het kan zelfs de ovipositie stimuleren.
Wellicht zou je een deel nog een beetje kunnen vermalen. Voor ei-afzet is het substraat het beste zo fijn mogelijk. Bovendien houdt het dan beter vocht vast. Ook kun je er wat grotere stukken witrot hout in stoppen.

Succes ermee! Hopelijk krijg je flink wat nakweek :)

Re: Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: vr 17 jun 2016, 16:04
door thanh2468
Dit hout vermaal ik bij het substraat. Als ik me niet vergis gaat het om beuk (grote stuk) en amerikaanse eik, (kleinere stukken). Weet iemand met welke paddestoel deze eik besmet is? De zwam is niet volledig ontwikkeld dus zijn er alleen maar poriƫn te zien. Ik heb er de trypoxylus mee groot gebracht dus oneetbaar zal het alvast niet zijn.

Re: Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: vr 17 jun 2016, 21:03
door Hansje Pansje
Wat leuk dat je een aantal niet veel in de Benelux gekweekte soorten hebt zitten ! Heel veel succes met de kweek en hou ons op de hoogte van de ontwikkelingen :D

Re: Trypoxylus kanamorii

Geplaatst: za 26 nov 2016, 16:54
door thanh2468
Van de 20 eitjes zijn er maar 4 larfjes uitgekomen. Te ongeduldig geweest met het wachten. Hoe bewaren jullie de eitjes? Ik had ze gewoon in een appart bakje onder hetzelfde Substraat (bosgrond) gelegd.

3/4 larven zijn intussen l3 geworden. Kan iemand van de foto's afleiden of het mannetjes of vrouwtjes zijn?