Pagina 1 van 1

Nicrophorus vespillo

Geplaatst: wo 26 aug 2015, 12:38
door thanh2468
Vorige maand vond ik 's nachts een kever waarvan ik dacht dat het een penseelkevertje was. Ik zette hem bij de cetonia aurata om hem eitjes te late leggen. 2dagen geleden besloot ik om eens te zoeken naar larfjes en ik vond 18l1 en 5eitjes. De l1 zijn ongeveer 3mm. De penseelkever zat ook in het zand en ik bekeek hem nog eens goed. Hij had te korte dekschilden om een penseelkever te zijn dus googlde ik even naar afbeeldingen en ik vond de doodgraver.

Nu heb ik de doodgeaver overgeplaatst in een bak met zand die buiten staat en hem een stuk vlees gegeven.
1,5dag later bleek de schel hesp verdwenen te zijn. Waarschijnlijk ingegraven.

Nu vroeg ik me af of iemand weet hoe ik het geslacht van een doodgraver bepaal. En of ze al bevrucht zijn of niet.

Het leuke aan doodgravers is dat de eitjes na enkele dagen uitkomen en de larven na iets meer dan een week verpoppen. Het is ook een van de weinige insecten waarbij de moeder de larfjes verzorgd.

Re: Nicrophorus vespillo

Geplaatst: wo 26 aug 2015, 15:09
door Hansje Pansje
Wat gaaf ! Heb je een foto ? :D

Re: Nicrophorus vespillo

Geplaatst: wo 26 aug 2015, 16:34
door thanh2468
Foto heb ik nog niet maar je kan hem makkelijk opzoeken. Ik zal proberen een foto te maken als hij/zij nog boven de grond komt. Ik vermoed niet dat dat snel gaat gebeuren aangezien de hesp net begraven is.

Re: Nicrophorus vespillo

Geplaatst: za 14 apr 2018, 22:02
door Arnwald
Ei tot kever zou 21 dagen moeten duren bij Nicrophorus, heb ik eens gehoord. Dus dat gaat inderdaad ongelooflijk snel. Veel succes en hou ons op de hoogte.