Pagina 1 van 2

Ook even voorstellen

Geplaatst: wo 06 nov 2019, 15:28
door Route81
Mijn naam is Chris en ben van België. Samen met m'n vrouw ben ik reeds vele jaren fervent aquariaan en kweker van tropische vissen. Alsof dit nog niet genoeg was zijn we ook beide bestuurslid van een aquarium-, terrarium- en vijververeniging.
Naar jaarlijkse gewoonte hebben ook wij Vivarium bezocht in Rosmalen. We maken daar zelfs een heel weekendje van. Dit was echter pas het eerste jaar dat we "de kevers" ontdekten. (sorry!) De eerste dag was de belangstelling gewekt en waren wij beide eigenlijk al deels verkocht. Het was HET gesprek 's avonds in het hotel. Pas toen de zoon en z'n vriendin de zondag ook kwamen en ook sterk geïnteresseerd bleken, is de beslissing gevallen om het te proberen.

We hebben gelukkig een hele goeie uitleg mogen krijgen van de vriendelijke dame op jullie stand want dit is echt voor ieder van ons iets heel nieuws. We zijn zelfs tot 4 keer teruggekeerd om méér uitleg te vragen. De kits waren jammer genoeg al uitverkocht tegen dat we uiteindelijk beslist hadden maar we hebben aquaria genoeg staan die als start als woonplaats kunnen doorgaan voor de larven.

Vissen kweken houden begint ook hoe langer, hoe duurder te worden en de huidige en toekomstige wetgeving lijkt de hobby zeker ook niet vooruit te helpen... Is er rond kevers houden/kweken ook beweging op dit vlak (wettelijke reglementeringen/positieflijsten)?

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: wo 06 nov 2019, 16:35
door Lous
Hoi en welkom! :D
Zaten jullie toevallig ook in hotel van der Valk Nuland? Wij hebben er ook een weekend van gemaakt, hoewel we alleen de zondag op het Vivarium zijn geweest.

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: wo 06 nov 2019, 19:46
door Maurice
Welkom

Wat wetgeving in Nederland of België betreft ben ik niet echt op de hoogte.
Weet alleen dat er bepaalde soorten niet mogen zoals de inheemse vliegendhert.
Maar België zal zeker weer anders zijn dan Nederland.

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: do 07 nov 2019, 15:42
door Route81
lous77 schreef: wo 06 nov 2019, 16:35 Hoi en welkom! :D
Zaten jullie toevallig ook in hotel van der Valk Nuland? Wij hebben er ook een weekend van gemaakt, hoewel we alleen de zondag op het Vivarium zijn geweest.
Wij zaten daar inderdaad met een hele groep uit België. Hopelijk hebben we niet teveel lawaai gemaakt? :lol:

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: do 07 nov 2019, 19:09
door Lous
Route81 schreef: do 07 nov 2019, 15:42 Wij zaten daar inderdaad met een hele groep uit België. Hopelijk hebben we niet teveel lawaai gemaakt? :lol:
Haha, nou, ik heb er geen last van gehad hoor :lol:

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: za 09 nov 2019, 18:04
door Pim
Hallo Chris,

Welkom op het forum.
Leuk dat jullie (weer) op Vivarium waren en eindelijk na 8 jaar onze forumstand hebben gevonden! Dit jaar stonden we er inmiddels voor de 8e keer dus. Heel vreemd dat jullie ons elke keer voorbijgelopen zijn, maar deze keer hebben jullie het dus goedgemaakt! :D
Fantastisch dat je je ook hier aangemeld hebt, want het is altijd leuk om Vivariumbezoekers hier weer terug te zien en te helpen met het opstarten van de keverhobby.
Rond kevers zijn er (nog) geen wettelijke reglementeringen, maar er zijn 5 soorten die in Nederland niet gehouden mogen worden, waaronder het Vliegend Hert. In België zal er ook zo'n (korte?) lijst bestaan van soorten die niet gehouden mogen worden. Of daar ook het Vliegend Hert op staat weet ik niet. Die soort zal bij jullie algemener zijn dan bij ons, denk ik.
Heel veel plezier hier!

Pim

P.S. Hopelijk hebben jullie niet al teveel last gehad van Lous in het hotel. :twisted: :lol:

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: za 09 nov 2019, 21:09
door Lous
Pim schreef: za 09 nov 2019, 18:04 P.S. Hopelijk hebben jullie niet al teveel last gehad van Lous in het hotel. :twisted: :lol:
Nouja zeg :lol: :lol: :lol:

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: wo 03 jun 2020, 20:53
door Route81
Hoi iedereen,

Ik ben jullie niet vergeten maar met kevers duurt alles blijkbaar zo héél lang. 8-)
Zoals ik reeds vermelde ben ik redelijk actief op gebied van aquarium/terrarium/verenigingsleven. Ik ben dan ook momenteel bezig met een klein artikel voor in ons clubblad (Skalaar Torhout vzw: www.skalaar.be) over... jawel, de kevers die wij op vivarium kochten en hoe kevers een verrijking kunnen zijn als hobby.

Ik had hierin ook graag dit forum vermeld en jullie banner gebruikt. (gratis reclame) :lol: Ik hou me er wel aan om dit jullie toch eerst eens beleefd te vragen of jullie er niets op tegen hebben.

Ik wil het artikeltje achteraf met veel plezier eens doorsturen als je me een email-adres bezorgd. Let wel! Ik ben nog altijd redelijk beginner met kevers dus verwacht geen gespecialiseert artikel maar wel waarmee de meeste van onze lezers eens iets onbekends leren kennen.

Intussen zijn bij ons de Chlorocala africana en de Pachnoda marginata uitgekomen. De Dicronorhina derbyana laat nog altijd op zich wachten, maar zijn wel al dikke vette larven. :D

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: do 04 jun 2020, 18:31
door Pim
Hoi Chris,

Leuk idee. Doen we zeker aan mee. Ik zal je de banner sturen en dan heb je direct een e-mail adres. Als je wilt kan ik ook helpen met schrijven of redigeren.

Groetjes,

Pim

Re: Ook even voorstellen

Geplaatst: do 04 jun 2020, 20:10
door Lous
Wat leuk zeg!