Jimmy(Belgie - Riemst)

Stel je hier voor aan de andere gebruikers
Plaats reactie
JimmyLimburg
Ei
Berichten: 14
Lid geworden op: vr 30 jun 2017, 14:33

Jimmy(Belgie - Riemst)

Bericht door JimmyLimburg » za 01 jul 2017, 00:59

Dag mede forumgebruikers,

Wegens het verplichte nummertje hierbij een "korte" voorstelling van wie ik ben.
Ik ben Jimmy, 23 jaar en woonachtig te Riemst in het zuiden van de provincie Limburg (Belgie). Voor de Nederlanders op deze site, om het simpel te stellen ik woon op ongeveer 2 kilometer van het mooie Maastricht.

De hobby en het houden van dieren is al heel vroeg begonnen. Met een boerderij van Koeien, katten, kippen, volieres en een paard werd al een goed startschot gegeven. Naar de tienerjaren ben ik begonnen met volières met wildzang zoals Distelvinken, Goudvinken, Keepen, kwarteltjes etc.
Niet veel later ben ik in contact gekomen met een gewonde hazelworm gevangen door onze kat en heb ik dit beestje in een terrarium terug op krachten geholpen door het voederen van wasmotlarven. Hier werd voor mij de weg naar het terrarium onderdeel ingeslagen.
Na de vrijlating van het dier stond het terrarium leeg en ben ik overgegaan op gordelstaarthagedisjes en maskerleguaantjes. Helaas bleek dit minder mijn ding en mits ik vroeger als kleine jongen altijd een fascinatie voor geleedpotigen had besloot ik te kijken voor grotere spinsoorten. Momenteel ben ik in het bezit van Poecilotheria Metallica, Poeciloteria Regalis, Poeciloteria Fasciata, Psalmpoeus Irminia en de 'echte spinnensoort' latrodectus mactans mexicanus.

Wanneer ik in mijn vaste dierenwinkel kwam sprongen enkele Eudicellakevers (en cocons) mij in de ogen. Helaas onvoorbereid op verdere kweek heb ik deze exemplaartjes meegenomen om te ervaren wat ik van de keverhobby zou kunnen vinden en als deze mij zou aanspreken. Sindsdien heb ik de smaak goed te pakken gekregen en ik heb reeds al ontzettend veel uren opzoekwerk verricht. Helaas standaard sites over keversoorten bieden wel uitleg maar zelden persoonlijke ervaringen of cruciale uitleg. Vaak zie je dezelfde Wikipedia uitleg terugkomen op elke site die je open doet en zeg nu eerlijk, daar leer je ook niet heel veel van bij.
Zelf ben ik veel sterker geïnteresseerd geworden in de grotere soorten kevers. Opnieuw bij mijn handelaar heb ik nu een koppeltje Mecynorrhina torquata ugandensis gekocht, dit keer wel deftig voorbereid en in de hoop op larfjes. Deze aankoop was nu ongeveer 3 weken geleden en ik laat de diertjes goed doen. Het mannetje dekt het vrouwtje dagelijks en het vrouwtje maakt gemiddeld een 2 keer per dag een duik onder de grond dus dit zou een positief teken kunnen zijn. Toch zou ik me graag in deze soort ver willen verdiepen dus in eerste instantie ga ik op dit forum zo veel mogelijk op zoek naar alle mogelijke informatie betreffende deze soort en zijn familie in het genus.
Alle raad is welkom, kritiek hoor ik graag, zowel positieve als negatieve, zolang deze maar correct en met voorbeelden gestaafd is. Uiteindelijk zijn alle kritieken opbouwend en dat is wat we willen, voldoende kennis opdoen voor een kweek van deze mooie reuzen te kunnen starten.
Naar de toekomst toe zou Goliathus Goliatus een fantastische droom zijn maar eerst stap voor stap werken en kennis vergaren.

We komen elkaar hier op het forum zeker allemaal nog wel eens tegen! Hopend op veel leerrijke en positieve ervaringen op dit forum.

Groet, Jimmy

Gebruikersavatar
Pim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1901
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 16:02

Re: Jimmy(Belgie - Riemst)

Bericht door Pim » zo 02 jul 2017, 12:42

Hallo Jimmy,

Welkom op het forum.

Goed om te lezen waar je allemaal al mee bezig geweest bent en dat je probeert om zoveel mogelijk informatie te vinden over het houden van kevers. Dat is zeker essentieel om lang plezier te hebben van deze dieren. Het forum staat natuurlijk bol van de informatie, dus je kan hier jouw hart ophalen. Mocht je nog meer willen weten dan kan je altijd jouw vragen hier stellen. Er is altijd wel iemand die een antwoord op jouw vraag zal hebben. Veel plezier hier op het forum.

Pim

JimmyLimburg
Ei
Berichten: 14
Lid geworden op: vr 30 jun 2017, 14:33

Re: Jimmy(Belgie - Riemst)

Bericht door JimmyLimburg » ma 03 jul 2017, 22:45

Hallo Pim

Dankjewel voor de verwelkoming! Inderdaad het forum staat bol maar uiteindelijk, hoe boller hoe beter want iedereen heeft wel ergens een persoonlijke mening, expertise, opinie, noem maar op en dit allemaal samengevoegd zorgt voor een goed geheel waar we al iets mee kunnen doen.
Naast het feit dat hier vragen goed beantwoord worden heb ik ook al reeds de behulpzaamheid van mede forumgebruikers mogen ervaren en ben ik bij een van de leden mogen langsgaan voor enkele uren een A tot Z uitleg over MTU's te krijgen en larfjes te kunnen aanschaffen. Momenteel ben ik ook de nodige veranderingen al aan het doorvoeren m.b.t. het houden voor de kweek van mijn kevers en de groottes van mijn larvenbakken. Op deze manier kan ik nog voordat de start tegoei begonnen is de beginnersfouten er toch al uitwerken :)

De informatie die ik via de persoonlijke weg heb kunnen opsteken samengevoegd met de reeds gelezen en vergaarde kennis die ik al begreep van het forum zorgt er toch voor dat ik nu met 'redelijk' zelfvertrouwen aan het grootbrengen van mijn larfjes kan beginnen. Met redelijk bedoel ik eerder niet zo onzeker als eerst want een eerste keer een larf tot kever krijgen, het blijft toch spannend.
Nu momenteel een eigen sheet aan het opstellen over tips en tricks die ik van iedereen toegereikt krijg. Zelfs indien er leden een contradictie hebben, uitproberen kan nooit kwaad en zo leer je verder.
Moesten er nog vragen zijn zul je wel een topicje in Algemeen of Kweken zien verschijnen :)

Groetjes Jimmy

Gebruikersavatar
Angelique83
Ei
Berichten: 19
Lid geworden op: ma 26 jun 2017, 21:06

Re: Jimmy(Belgie - Riemst)

Bericht door Angelique83 » do 24 aug 2017, 18:18

Welkom op het forum. Lekker uitgebreid voorgesteld hihi. Mijn eerste zijn ook de MTU's .. prachtige beestjes
"Don't tell me that the sky is the limit, when there are footprints on the moon."

Plaats reactie